“Blijven ontwikkelen en opschrijven, opschrijven en nog eens opschrijven! Tijdens en na de opleidingen leer je enorm veel. Het heeft mij geholpen om naslagwerk te hebben om tijdens mijn werkzaamheden te gebruiken.”

Dylan, jij hebt verschillende opleidingen gevolgd bij SOBA Security opleidingen, onze opleidingspartner voor het Traineeship Beveiligingstechniek. Wat is je daar van bij gebleven?
“Ik was zelf net een jaar in dienst bij LanckerWolters Beveiliging & ICT BV en kreeg de mogelijkheid om verschillende opleidingen te volgen. Tijdens deze opleidingen bij SOBA Security opleidingen heb ik veel geleerd. Uiteraard begon het met de basis, en aangezien ik al een jaar in de beveiligingstechniek werkzaam was pakte ik dat snel op. Daarna gingen we al snel de diepte in, en leerde ik alles over verschillende systemen. Niet alleen de modernste technieken maar ook de oude systemen. Deze systemen kom je in de praktijk veel tegen, dus is het cruciaal dat je deze kennis ook bezit. Het belangrijkste dat ik geleerd heb? Hoe essentieel beveiliging eigenlijk is. Niet alleen ter bescherming van goederen of producten die ergens opgeslagen liggen maar ook ter bescherming van de mensen die ergens wonen of werken. Dat geeft toch een extra gevoel van verantwoordelijkheid als je werkzaam bent in dit vakgebied!”

Hoe kijk je terug op de lessen en examens die je gehad hebt?
“De lessen zelf waren goed te volgen. Een van de lessend die ik heb gehad was van Peter Krouweel, die geeft ook les tijdens het Traineeship Beveiligingstechniek. Daar hebben we geleerd om vanuit het perspectief van criminelen te leren denken. Vanuit dat perspectief ga je vervolgens de problemen analyseren en oplossen. Heel erg waardevol omdat je met een andere bril op naar de materie gaat kijken. Wat ik verder fijn vond is dat je veel mogelijkheden hebt om online te kennis te testen aan de hand van keuzenvragen. Erg handig om je kennis up to date te houden en je de leerstof eigen te maken. Ook de mogelijkheid om veel oefenvragen en oefentoetsen te maken heb ik als zeer prettig ervaren.”

Welke stappen wil jij nog zetten in je carrière?
“Ik werk nu bijna 3 jaar bij LanckerWolters Beveiliging & ICT BV en zou op termijn graag willen doorgroeien naar bijvoorbeeld projectleiding. Daarnaast spreekt ook de commerciële kant van beveiligingstechniek mij enorm aan. De klant adviseren en meenemen in alle mogelijkheden die een goed beveiligingssysteem biedt lijkt mij erg leuk om te doen.”

Wat zou je onze deelnemers aan het Traineeship Beveiligingstechniek willen meegeven?
“De belangrijkste tip? Schrijf alles op! Je krijgt veel stof die je moet leren en moet kunnen toepassen. Het is dus erg handig als je voor jezelf een naslagwerk hebt gemaakt. Verder zou ik de studenten willen meegeven dat ze de tijd moeten nemen. Niet alleen tijdens de studie, maar tijdens de werkzaamheden. Realiseer dat je bezig bent met verantwoordelijk werk. Dat je werk echt een bijdrage levert aan de veiligheid van mensen. Verder wil ik alle deelnemers enorm veel plezier en succes wensen tijdens het Traineeship Beveiligingstechniek.”


 

Categories: Interview

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + seventeen =

Open chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?